Två Red Dot Award till PF Concept

Publicerad
2013-05-13
Skribent
Josefin Nässlander

PF Concept har vunnit för två av företagets produkter vunnit en Red Dot Award för produktdesign 2013. En tredje produkt fick ett hedersomnämnande. Både Elevate Scotia dunjacka och Elevate’s vattentäta ryggsäck kammade hem det eftertraktade priset, medan hedersomnämnandet gick till Marksman Trigon Stylus kulspetspenna.

Rred dot award till PF Concept  (2)   Red dot award till PF Concept  (1)

Red Dot-juryn fick uppdraget att välja ut årets bäst designade produkter under mottot; in search of excellence. PF Concepts innovativa tänkande imponerade på de 37 jurymedlem-
marna. I ett uttalande säger Red Dots initiativtagare och VD professor Peter Zec;

– Med genomtänkt och innovativa design har ni visat på en expertkunskap och tävlat med de främsta i branschen. I utvärderingsprocessen som varar i flera dagar har ni lyckats övertyga den internationella expertpanelen om era produkters designkvalitet.

De produkter som vunnit Red Dot Award kommer att ställas ut i Red Dot Design Museum 2–28 juli 2013.

Red dot award till PF Concept  (3)   Druck

Elevate vann dubbelt
Det nya livsstilsklädesmärket Elevate använder beprövade tillverkningsmetoder och moderna material, för att skapa plagg som är utformade för överlägsen komfort och hållbarhet. Den lediga kollektionen lyckas på ett moderiktigt sätt balansera både utomhusliv och urbana trender. Elevate’s Scotia lättvikts dunjacka och Elevate’s vattentäta ryggsäck med dragkedja vann varsitt Red Dot Award för produktdesign 2013.

Marksman Trigon stylus kulspetspenna fick ett hedersomnämnande. Det är en elegant kulspetspenna som kombinerar en skruvmekanism kulspetspenna för en exklusiv skrivupplevelse på både papper och elektroniska enheter. Trigon är speciellt utformad för presentreklammarknaden och är nyskapande med sin välgenomtänkta varumärkesplacering.