Tid är pengar

Publicerad
2013-05-30
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Ekonomi

Med en uppstartstid på mindre än en minut har det nu blivit bekvämt att köra förbi tryckeriet en söndag och sätta igång en produktion. Det är Christian Pedersen, som berättar för oss.

SONY DSC

– Jag bor nära och när skrivarna startar så snabbt och är så stabila att de kan producera utan tillsyn; varför inte utnyttja den fördelen?
– Föreställ dig hur många extra produktionstimmar vi får, i stort sett utan att röra ett finger, fortsätter Christian Pedersen, produktionsansvarig och delägare på EP. Banko i Odense.

De har köpt in två stycken produktionsskrivare i Océ VarioPrint DP-serien för svartvita utskrifter på bingobrickor och adventskalendrar.

Nytt servicekoncept säkrar fler timmar
Med Océs Printer Operation Care kan de själva byta ut specifika slitdelar. Så när vals, spiral-
rengörare eller värmeväxlingsfolie ska bytas ut behöver de inte vänta på ett teknikerbesök.
De klarar av att utföra jobbet själva.
Den fördelen har betytt att de bara har haft ett teknikerbesök per skrivare sedan de köpte maskinerna för ungefär fem månader sedan.

– Sammanlagt har skrivarna endast haft paus i två dagar under hela den perioden. Det mot-
svarar en driftstid på 98,7%, och det tycker vi faktiskt är rätt bra när man tänker på att vi förbrukar 6 miljoner A3 om året.
– Eller mer än 50 000 totalt per arbetsdag om det handlar om A4, säger Christian Pedersen.

Avgjorde vårt val
Även om EP. Banko har varit nöjd med sina nu uttjänta Océ Vario Print 2100-lösningar, var man öppna för nya möjligheter när man skulle byta.

– Vi satte fokus på tre leverantörer, men Océs Direct Press-teknologi avgjorde valet.
– Deras teknik för att överföra toner vid låg temperatur gav de bästa kvaliteterna, berättar Pedersen.

Han påpekar att de här skrivarna var de enda som kunde skriva ut en användbar kvalitet på baksidan av adventskalendern med skraplotter på framsidan.

Océ är mer än bara skrivare
EP. Banko har haft Océ som huvudleverantör sedan 1997 och känner därför till hur de arbetar och tycker att de är den bästa leverantören med de bästa maskinerna.

– Men de är även något annat, de är människor som det går att tala med, oavsett om det är chefer eller säljare, till skillnad från så många andra leverantörer.
– Man upplever att man är en viktig kund. Så om någon frågar mig vad vi skulle välja om vi kunde välja om är svaret fortfarande Océ, avslutar Christian Pedersen.