Textilhögskolan medlem i SAC

Publicerad
2013-05-22
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Textilhögskolan i Borås har anslutits till hållbarhetsorganisationen SAC (Sustainable Apparel Coalition), som ett av fyra lärosäten i världen. Medlemskapet gör att Textilhögskolan kommer närmare målet att bli en självklar och tung aktör för hållbarhetsfrågor inom modebranschen.

SAC är en sammanslutning av ca 80 av världens största tillverkare av textil och mode som t ex H&M, Adidas och Nike. Organisationens vision är att skapa en mode- och skoindustri utan onödig påverkan på miljön och som har en positiv inverkan på människor och samhälle.
Målet är att skapa en gemensam syn på hållbarhetsfrågor, kunna mäta social och ekologisk inverkan från textila värdekedjor och hitta ett gemensamt sätt att kommunicera hållbarhetsmått.

Jonas Larsson
Jonas Larsson.

– Medlemskapet ger Textilhögskolan tillgång till ett stort kontaktnät inom branschen, håller oss uppdaterade på hållbarhetsfrågor och ger oss framförallt möjlighet att påverka industrin. Textilhögskolans roll inom SAC är att sprida kunskap om organisationen, bidra till utvecklingen och lära ut hur negativ social och ekologisk inverkan från textila försörjningskedjor kan minskas, säger Jonas Larsson, Textilhögskolan.