Stabilt för de skandinaviska mässorna

Publicerad
2013-05-22
Skribent
Josefin Nässlander

Tidningen Habit har gjort en genomgång av de skandinaviska mässorna och publikläget är förhållandevis stabilt i Stockholm. Under Stockholms modevecka besökte 5 000 personer Stockholm Modecenter, vilket är i nivå med motsvarande vecka 2012. För femte året i rad ökade andelen besökare från södra och västra Sverige men även de utländska besökarna
var fler i år.

Däremot visar både mässan Boutique Fräsh, handelsplatserna Nordic Shoe & Bag Fair och Stockholm Skohus ett litet besökstapp jämfört med 2012.

I Danmark är tonerna positiva, men här redovisar varken Ciff eller Vison längre besökssiffrorna. I Köpenhamn är Gallery den enda mässan som presenterar antalet besökare.
Arrangören bakom Ciff, talar om en besöksökning på 12% jämfört med samma period 2012 men några exakta siffror vill man inte ange. Detsamma gäller för modemässan Vision där arrangören kommunicerar en besöksökning med 12%.