Spandex utökar med Epson SureColor SC-S70600

Publicerad
2013-05-15
Skribent
Josefin Nässlander

Epson SureColor SC-S70610 är Epsons första 64-tumsskrivare (162,6 cm) med simultanstöd för vitt och metallic-färgat bläck, vilket ger kreativa grafiker, tillverkare av specialskyltar och reklamtryckerier möjlighet att utöka sina tjänster. Nu utökar Spandex sitt redan omfattande utbud av utrustning för print och efterbearbetning med den nya Epson-maskinen.

 Epson SureColorS70600

Kvalitetsutskrifterna säkras genom kombinationen av Epsons UltraChrome GSX-bläck och de beprövade Micro Piezo TFP-skrivhuvudena, som ger skärpa, fina detaljer och jämna och fina blandningar i upp till 1440×1440 dpi.

Bläckuppsättningen UltraChrome GSX innehåller, förutom CMYK-färgerna, light magenta, light cyan, light black och orange vilket gör att skrivaren med 8 färger har det bredaste färgomfång-
et i Epsons SureColor-serie. Modellen med 10 färger har även vitt och metallic-färgat bläck som ökar mångsidigheten. Båda modellerna ger ultrafina nyanser tack vare light-färgerna, bl a light black som ger bättre neutrala gråskalor.

Låg kostnad – levande färger
Användaren kan till låga kostnader producera utskrifter med levande färger, perfekta vita färger och en rad olika metallic-effekter på klar film, vinyl, duk, fotopapper och en mängd andra banner-underlag, alla i upp till 64 tums bredd. Utskrifterna är ljusäkta i upp till tre år utomhus utan laminering.

Med 8 färger skriver SC-S70600 ut upp till 27,3 kvm/timme (höghastighetsläget) och upp till 4,1 kvm/timme när metallicbläck används.
Tack vare lyftanordningen på baksidan klarar en person av att ladda en ny rulle på egen hand. Matningsjusteringar kan göras medan utskrift pågår, vilket optimerar kvaliteten och minskar spilltiden.

Epsons UltraChrome GS2-bläck är lukt- och nickelfritt. Skrivaren är konstruerad för strömsnål-
het och är Energy Star-märkt.