Mode och Hållbarhet på Beckmans

Publicerad
2013-05-21
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Beckmans Designhögskola har inlett ett samarbete med H&M kring hållbarhet och design. Designstudenter på Beckmans kommer att arbeta med använda och defekta kläder som samlats in av kunder i utvalda H&M-butiker och omvandla dessa till nya outfits.

– På Beckmans vill vi att mode och hållbarhet går hand i hand och i det här projektet får Beckmans studenter möjlighet att visa H&M:s kunder att man kan skapa nya och spännande plagg av sådant man redan har i sin garderob, berättar Pär Engsheden, lektor i modedesign på skolan och ansvarig för kursen.

En jury kommer sedan att välja ut de tre studenter som har lyckats bäst med att skapa design som är hållbar, har en hög modegrad och är bärbar. De får sedan möjlighet att presentera sina outfits i fönstret på H&Ms butik på Hamngatan i Stockholm under en vecka i maj samt att de auktioneras ut på Tradera till förmån för UNICEF.

Beckmans