Durst lanserar två nya UV-bläckstråleskrivare

Publicerad
2013-05-22
Skribent
Josefin Nässlander

Durst Rho 1000-serien har redan visat sig vara marknadens mest produktiva storformats-
skrivare och de två nya modellerna; Rho 1012 samt Rho 1030 förstärker seriens ställning ytterligare.

Durst Rho 1012 är den första 12 picoliters planskrivare i sin industriella klass, detta möjliggörs genom Durst egen Quadro Array printhuvudteknologi. Den minimala droppstorleken ger en oöverträffad hög tryckkvalitet motsvarande 1000 dpi samtidigt som den ger en exceptionell produktivitet upp till hela 490 m2/h. Skrivaren erbjuder därför nu en möjlighet att uppfylla de kvalitets- och volymkrav som tidigare endast var möjligt genom offsettryck dessutom med den stora fördelen av den stora mediaflexibiliteten som endast är möjlig med digital bläckstråle-
teknik.

Rho 1000 Corrugated

Rho 1030 är marknadens mest produktiva fullautomatiserade planskrivare med hög produktivitet upp till hela 1000 m2/h utan några kompromisser i utskriftskvalitén.
Produktionshastigheten och de helautomatiska i- och avläggningsborden gör skrivaren idealisk för integration i en industriell produktionslinje. Det är inte bara marknadens mest produktiva planprinter utan även den mest flexibla. Utöver den hel-automatiserade arktrycksfunktionen kan den dessutom utrustas med både industriell 600 kg:s Rulle-till-Rulle-funktion likväl som Rulle- till- Ark- funktion med integrerad arkskärmaskin.

Som ett led i Durst kundpolicy att erbjuda sina kunder produktiva, långsiktiga och lönsamma lösningar inom produktion av storformatstryck erbjuds existerande Rho 1000 kunder möjlighet att uppgradera till Rho 1012 alt. Rho1030.

– Introduktionen av Rho 1012 och Rho 1030 är en naturlig utveckling baserad på vår filosofi att alltid arbeta nära våra kunder och deras marknad, säger Mikael Lackner, marknadschef hos Durst.
– Rho 1000 är en beprövad högvolymskrivare och tillsammans med möjligheterna hos dessa två nya skrivare gör Rho 1000 serien till en mycket stark lösning för många av våra tryckpartners.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman