3D-printad bilar snart på våra vägar

Publicerad
2013-05-28
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

RedEye On Demand och dess moderbolag Stratasys Company, Ltd har offentliggjort att de, i ett samarbete med KOR EcoLogic, URBEE 2, producerat den första vägklara och bränslesnåla bil som är byggd med hjälp av 3D-printing, eller additiv tillverknings teknik.

Urbee2     3d-printade bilar snart på våra vägar

– En framtid där 3D-printrar bygger bilar kanske inte är så långt borta trots allt, säger Jim Bartel, Stratasys vice VD.

Det sitter redan i dag delar som är tillverkade med additiv tillverkning i bilar som tillverkas i korta serier. Med additiv tillverkning kan man dels göra kortseriedetaljer billigare än med konventionella tillverkningsmetoder, dels tillverka delar med en integrerad funktion som annars hade krävt flera delar som annars satts samman.

Det revolutionerande nu är att man har kunnat göra hela bilen i 3-printer med alla funktioner och delar integrerade. Något som kommer att innebära mycket mindre kostnader, men också att man kan göra dessa komplexa integrerade delar betydligt snabbare än med traditionell teknik.

 3d printade bilar snart på våra vägar (2)