Seger siktar New York Marathon

Publicerad
2013-02-08
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Nu har Seger, en ledande tillverkare av stickade funktionsstrumpor och mössor inlett ett samarbete i USA med Auclair, som är en av de större leverantörerna på den amerikanska kontinenten för sportaccessoarer; från mössor och handskar till strumpor.
Seger är nu ingen nybörjare i Marathonsammanhang, tvärtom. Därför var det ett väl valt tillfälle av Auclair att vilja genomföra USA-lanseringen av strumporna med sin egen personal just under New York Marathon 2012. Tyvärr ställdes loppet in i allra sista stund på grund av stormen Sandys härjningar på den amerikanska östkusten.

– Detta är vårt första seriösa steg in på den amerikanska marknaden för våra Seger Sense Strumpor. Vad kan då vara bättre än att göra det på klassisk mark under ett klassikt maraton även om det inte blev i år, säger Per Segerqvist på Seger Europe AB.

– Seger Sense är våra i särklass mest tekniska strumpor. Högteknologiska, väldesignade, specialdesignade för löpning med skyddande zoner. Stickade i noga utvalda material.
– De fyller en lucka på den amerikanska marknaden och vår samarbetspartner Auclair är mycket positiva till att snabbt kunna positionera oss på den amerikanska marknaden för professionella löparstrumpor, fortsätter Per.

Enligt New York Times är det historiskt att loppet ställs in; det har sprungits varje år sedan 1970.

Bild Per

Per Segerqvist.