P-handeln är här

Publicerad
2013-02-26
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Svenska Payair, som är ledande inom mobil handel, inleder ett samarbete med e-handelsexperten och leverantören av e-handelssystem Panagora. Samarbetet går ut på att integrera Payairs mobila handelslösning med Panagoras e-handelsplattform och att ta e-handeln till tryckt media.

P-handeln är här Moon-Suck Song

                                                                                           Moon-Suck Song

Payair är ledande inom mobil handel och har med sin mobila handelslösning redan nått ut brett i såväl e-handel som fysisk handel. Via samarbetet med Panagora öppnar Payair för mobil handel via print, det vill säga tryckt media.

– En betydande del av e-handeln sker redan idag via mobiltelefoner eller surfplattor. På det här sättet underlättar vi den mobila handeln och gör den än mer fysisk. Vi tar e-handeln ut till print och skapar ett nytt begrepp – låt oss kalla det p-handel eller p-commerce nu när intäkterna via tablets klassificeras som T-commerce, säger Moon-Suck Song, VD och grundare på Panagora.
Via QR-koder
Först ut med den nya typen av handel är Skincity, som är en e-handelssajt som erbjuder professionell hudvård och hudvårdande makeup. Så sent som den 22 november 2012 utsågs Skincity till Årets E-handel – Skönhet vid Kosmetik Guld 2012 som arrangeras av tidningen Kosmetik.

Det nya i Skincitys erbjudande är att kunderna erbjuds möjligheten att handla tjänster och produkter direkt i tryckta annonser via Payairs mobila handelslösning. I början av december förra året distribuerades en tryckt bilaga från Skincity med Aftonbladets månadsmagasin Hannah & Amanda. I bilagan fanns en mängd erbjudanden och vid varje annons fanns en
QR-kod.
Det enda kunden behöver göra är att först ladda ner Payair-appen, koppla ett kontokort till appen och sedan är det bara att skanna in koden och därmed handla den aktuella produkten.

– Våra kunder behöver alltså inte ens gå in på vår sajt för att genomföra en transaktion. Vi för på det här sättet ut e-handeln i en fysisk miljö och förenklar köpprocessen för konsumenterna, säger Mikael Kjellman, grundare till Skincity.

För Payair innebär det här att företagets lösning för mobil handel öppnar för helt nya handels-
strömmar.

 P-handeln är här