Ny LED-belysning för vårdmiljöer

Publicerad
2013-02-14
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Nu lanseras en ny, unik LED-armatur av det svenska belysningsföretaget D-TEC. Armaturen heter HALO och den kombinerar den senaste LED-tekniken med de specifika krav på ljuskvalitet och design som ställs inom bl a sjukvård och tandvård.

D-tec Halo

HALO är resultatet av många års arbete med produktutveckling och industridesign. Fokus i utvecklingsskedet har varit att få en skugg- och bländfri ljusbild med optimal färgåtergivning. HALO ger samtidigt ett behagligt, jämnt ljus som minimerar ögonstress och underlättar visuella inspektioner.

Armaturen är relativt stor men ger ett lätt, svävande intryck med sin tunna och stilrena design. Den styrs enkelt med hjälp av en fjärrstyrd dimmer och är lätt att rengöra. Energiförbrukningen är låg: Med den nya LED-teknologin drar HALO upp till 70% mindre energi än vanliga lysrörs-
armaturer och har en livslängd på upp till 40 000 timmar.

SONY DSC
Jonas Ternell.

Ljus och färg
Främsta målgruppen är personal som arbetar i kliniska miljöer med undersökningsrum, labb och kirurgi. Läkares och sköterskors ögon växlar ständigt mellan det starka ljuset från under-
söknings- eller operationslampan och det väsentligt svagare omgivningsljuset i arbetsfältet runt patienten.
Samtidigt ställs det höga krav på ljusstyrka och färgåtergivning för att kunna utföra krävande arbete en hel dag.

– D-TEC har ägnat mycket tid åt att förstå våra kunders behov och sedan skapa en produkt som verkligen underlättar deras arbete, säger Jonas Ternell, VD på D-TEC.
– Vi har fått mycket positiv respons när vi har presenterat armaturen på marknaden. HALO sätter helt enkelt en ny standard inom professionell belysning, fortsätter Jonas Ternell.

Serieproduktionen startade sommaren 2012.