Lyckad tradition hos ACG

Publicerad
2013-02-22
Skribent
Josefin Nässlander

Det börjar bli tradition med Öppet Hus en gång om året i ACG-huset och i slutet av november var det dags igen. De olika företagen i ACG-huset hade bjudit in till workshops, föreläsningar och rundvandringar under hela dagen. Inbjudna var både befintliga och nya kunder samt andra intresserade och många tog tillfället i akt att besöka ACG-huset för att lära sig mer, få nya idéer och passa på att få lite sopplunch.

ACG - Öppet hus
Marlene Claesson, ACG Pulse AB, Christina Nilsson, ACG Nyström AB och Monika Reinthal, ACG Nyström AB.

RFID hos ACG Pulse
Redan vid anmälan fick besökaren tillfälle att bekanta sig närmare med den nya tekniken genom att ta en RFID-transponder ur en skål. Denna transponder kunde sedan läsas av hos ACG Pulse och hade man då turen med sig kunde man vinna en chokladkaka på sin transpon-
der. Under dagen gavs tillfälle att höra mer om smarta lösningar och produkter med RFID genom två föreläsningar av ACG Pulses nya leverantör Nordic ID.

ACG Accent och ACG Fyrtal
Ett annat uppskattat inslag var den guidade tur som ACG Accent bjöd på genom transferpro-
duktionen och med information om förpackningslösningar.
Hos ACG Fyrtal gick man in i tomteverkstaden där man kunde se märkmaskinerna i aktion och även göra sina egna juldekorationer.

ACG Öppet hus

Product Lifecycle Management PLM
Hos ACG Nyström var det en strid ström av intresserade under hela dagen. En grupp hög-
skolestuderande fick en genomgång och visning av den nya skärmaskinen Gerber Z1 och programvara. Gerber Scientific var på plats för att hålla en föreläsning om PLM; Product Lifecycle Management.

Två representanter från leverantören Brother fanns också med och kunde demonstrera två större sömnadsautomater. Den som ville kunde följa en kasses väg genom produktionen, från att vara tyg redo att skäras ut på skärmaskinen till hopsömnad och fastsömnad av handtagen.
Slutligen kunde man dekorera sin kasse med hjälp av brodyr eller tryck på brodyravdelningen. Här visade man också tryck och brodyr på denimtyg, så för den som exempelvis ville få sina gamla jeans uppiffade var detta ett bra tillfälle.

ACG - Öppet hus

Succé för ACG Gerber
För avdelningen ACG Gerber, som jobbar med CAD, CAM och PLM, dvs mönsterkonstruktion, tillskärning och Product Lifecycle Management var Öppet Hus en succé.
Gerbers senaste skärmaskin Gerbercutter Z1 hade premiär i Sverige. Det är en enkellagers skärmaskin, idealisk för tillskärning av traditionell textil, teknisk textil, tryckt textil, gummi, mjuk-
plast, komposit och mycket annat. I samband med detta visades även den senaste versionen av Gerbers CAD system AccuMark v.8.5.

Två välbesökta föreläsningar hölls om Gerbers PLM-system; Yunique PLM, där det diskute-
rades hur man dokumenterar, bevakar och kommunicerar information, hur man standardiserar arbetsflöden och sätter tydliga deadlines på både individ-, avdelnings- och produktnivå under produktutvecklingen.
Man fick alltså en komplett bild av arbetsflödet och lösningar från idé, till produktutveckling, dokumentation, mönster och tillskärning mm.