Lidström blev Mr Björnkläder 2013

Publicerad
2013-02-11
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Hockeyspelaren Nicklas Lidström är utsedd till Mr Björnkläder 2013. Mr Björnkläder är en ambassadör för Grolls AB och för varumärket Björnkläder, som är ett av Sveriges mest populära arbetsklädesmärken. Nicklas Lidström kommer att fungera som varumärkets ansikte utåt under hela 2013.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nicklas Lidström och Hans Janzon.

Genom utmärkelsen vill Grolls AB visa sin uppskattning och tacka honom för en lång och trogen tjänst inom idrotten. Nicklas Lidström har spelat över 20 säsonger i NHL, vunnit Stanley Cup 4 gånger och har blivit utsedd till NHLs bästa back sju gånger. Elitkarriären startade i Västerås IK och han värvades av Detroit Red Wings 1989 och spelade där under hela sin aktiva NHL-karriär.

– Eftersom jag bott utomlands i 21 år kände jag inte till titeln, men jag kände till Björnkläder som ett märke med gott renommé, säger Nicklas Lidström, som numera är anställd talangscout och ambassadör för Detroit Red Wings.

– Han har varit väldigt framgångsrik under en lång tid och han har under hela sin karriär varit ett föredöme. Han är enligt oss på Grolls en av de stora inom svensk idrott, det känns bra att premiera just honom, säger Hans Janzon, VD på Grolls AB.

Björnkläder har funnits sedan 1905 och är ett av flera varumärken som ryms inom Grolls AB. Grolls AB är en komplett leverantör av yrkeskläder och personlig skyddsutrustning samt är Sveriges äldsta och ledande specialistkedja. Varje år säljs ca 1,5 miljoner plagg via de egna yrkesbutikerna. Grolls AB omsätter ca 850 miljoner kronor och har 330 anställda.