Freseners Printers Boot Camp

Publicerad
2013-02-07
Skribent
Josefin Nässlander

I november anordnade Scott Fresener tillsammans med sin son Mike Fresener Printers Boot Camp, en serie workshops om screentryck och hur man kan använda sig av datorgrafik och special effects-bläck för tryck. De delade också med sig av det senaste inom business och marknadsföring. Den första uppsättningen workshops hölls i Nashville och det fanns två klasser att välja mellan.

s.7 Freserners Printers Bootcamp (1)

Två olika klasser
För nybörjare hölls en 3-dagars T-Shirt Printers Boot Camp, där deltagarna bl a fick lära sig om screentryck och hur man gör avancerade tryck på ljusa och mörka T-shirts.

I den lite mer avancerade klassen; Master Color Separators Boot Camp, lärde man sig hur man gör avancerade färgseparationer för screentryck på kläder. Scott Fresener berättade också om sina mångåriga erfarenheter av screentryck och färgseparationer.

– Jag har personligen gjort över 1 500 färgseparationer per år och vet numera att många konstnärer kan skapa en fantastisk bild, men de saknar kunskap om hur man färgseparerar den. De behöver ofta hjälp med att veta hur man designar för att få en bättre separation och ett renare tryck, menar Scott Fresener.