Lampa eller förpackning

Publicerad
2013-01-18
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Det innovativa Halmstadsföretaget Mondaplen kom till Scanpack med ett nytt förpackningsmaterial med samma namn. På mässan demonstrerades Mondaplenmaterialet på avdelningen; Packaging Innovation Center och dess mångsidighet belystes i dubbel bemärkelse, eftersom Mondaplen tillverkat de effektivt ljusspridande lampskärmar som lyste upp den nyhets- och framtidsinriktade loungen.Mondaplen är egentligen ett materialsystem, som utnyttjar en patenterad teknik att veckla och laminera hundraprocentigt återvinnbar etencellplast (EPE) till en valfri vågform, som ger mycket bra skyddsegenskaper, t ex i en transportförpackning.

Lamineras och limmas
Det intressanta är att materialets egenskaper och användningsområde kan göras nästan hur stort som helst, eftersom det vågformade materialskiktet kan lamineras och limmas i flera lager, eller förses med plana ytskikt av t ex papper eller andra plaster.

Det går också utmärkt att färga Mondaplenmaterialet, dekorera det med kontaktlösa tryckmetoder och göra det antistatiskt. På Scanpack visades också att materialet kan användas till mycket mer än förpackningar.

Försäljningschefen Henrik Isinger hos Mondaplen berättar, att en rad svenska företag nu utvärderar materialet för högst olika produktgrupper och han räknar med att Scanpack blir det evenemang som gör att fler får upp ögonen för det nya förpackningsmaterialets möjligheter. Som ett exempel framhåller han att materialets cellstruktur skapar dämpande och skyddande egenskaper som är bättre än hos motsvarande traditionella material.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman

Lampa-eller-forpackning1