Samarbete mot piratkopior

Publicerad
2012-12-03
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Genom ett nytt samarbetsavtal ska GS1 och världstullorganisationen World Customs Organization, WCO, göra tullen bättre rustad att bekämpa förfalskningar. GS1 kan hjälpa tullen att öka sin kapacitet att upptäcka förfalskade produkter genom ett ökat användande av de globala standarder som GS1-systemet erbjuder.

– Genom att utnyttja våra streckkoder kan alla varumärkesägare, inte bara för lyxvaror, skydda sina varumärken, säger Miguel Lopera, VD och koncernchef för GS1.

Tillsammans ska GS1 och WCO finna vägar för att komma till rätta med varumärkesförfalskningar och pirat-
kopiering. Samarbetet är fokuserat på ökat utnyttjande av WCOs verktyg och GS1s standarder för identifiering av artiklar. Allt för att skydda hälsa och säkerhet för konsumenter över hela världen.

GS1 arbetar bl a med streckkoder, e-handelsmeddelanden och en egen standard för RFID (Radio Frequency Identification). Tillsammans ger det möjlighet till effektiv lagerstyrning och möjlighet till spårbarhet, patient-
säkerhet och äkthetsbevisning.

I Sverige är ca 10 000 företag och organisationer i olika branscher kunder till GS1 Sweden, som till lika delar ägs av Dagligvaruleverantörers Förbund och Svensk Dagligvaruhandel.

Miguel Lopera

Miguel Lopera