Nya rekord för e-handeln

Publicerad
2012-12-13
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Inte helt oväntat fortsatte näthandeln att stärka sina positioner under andra kvartalet i år. Försäljningen ökade med 13% och prognosen för hela året ligger kring drygt 31 miljarder kronor. Tillväxttakten är den högsta under de senaste fyra åren. Som en jämförelse ökade detaljhandeln med 1,7% under andra kvartalet i år.

Det visade e-barometern som presenterades i mitten av september av Posten i samarbete med Svensk distanshandel och HUI research.

– Prognosen är att e-handeln kommer att omsätta 31,3 miljarder kronor under det här året, men håller den här starka utvecklingen i sig kan den siffran behöva revideras upp, då det fjärde kvartalet normalt är starkare till följd av julhandeln, säger Arne Andersson, e-handelsexpert på Posten.
– En förklaring till den snabba expansionstakten är konsumenternas e-mognad och att fler handlar via surf-
platta eller smartphone, enligt Arne Andersson.