Bokmässan fick 100 000 besökare … nästan

Publicerad
2012-12-12
Skribent
Josefin Nässlander

Nordens största kulturevenemang; Bokmässan i Göteborg lockade nästan 100 000 besökare i år. Det är visserligen något färre än i fjol, men i nivå med de senaste åren, då antalet besök legat strax under 100 000.

– Det nordiska temat har genomsyrat hela mässan och vi är glada och stolta över det stora intresset som temat skapat. Seminarierna har varit välbesökta, och den största publiken drog Martin Schibbye och Johan Persson, säger Maria Källsson, mässansvarig på Bokmässan.

Besökarna på årets Bokmässa kunde ta del av 3 446 programpunkter med 2 420 medverkande. Antalet länder som representerades på mässan var 27 och den nordiska samlingsmontern var en av mässans största.

Foto Niklas Maupoix

Foto Niklas Maupoix