Zünd-uppvisning på Scanpack

Publicerad
2012-11-23
Skribent
Redaktionen

Vid årets Scanpack ställde Zünd Skandinavien ut med fokus på digital produktion och framför allt kortare produktionstider för POP/POS-displayer och förpackningar; något som varit en genomgående trend i efter-
frågan från kunderna på sistone.

Exempelvis presenterade man den helt nya, prisbelönta Zünd S3; en skärmaskin som med sin lätthanterliga storlek och extremt höga skärhastighet är idealisk för prover, prototyper och för mindre upplagor. I montern demonstrerade Zünd också den större varianten; G3 som lämpar sig väl för wellpapp och material upp till en tjocklek av 50 mm oavsett om det handlar om provupplagor eller 24/7-produktion.

Både S3- och G3-systemen finns i olika storlekar och med alternativ som bl a helautomatisk matning eller kamerastyrning för att få en 100%-ig korrekt skärning av tryckt material.

Zünds maskiner kan arbeta med de allra flesta och mest använda CAD-system på marknaden. I montern visade man också CAD-programmet Impact Designer med inbyggt bibliotek och 3D-verktyg som gör bygg-
andet av de mest avancerade strukturer till en enkel process; ett idealiskt program i förpackningssamman-
hang.

På Scanpack visade Océ också upp sin digitala UV-flatbäddskrivare Océ Arizona, som printar direkt på en rad olika material, som kartong, wellpapp, skum etc.

Zund på Scanpack