Xerox lanserar iGen 150

Publicerad
2012-11-20
Skribent
Redaktionen

Den senaste tryckpressen från Xerox ger tryckerier användarvänlighet, snabba produktionstider och stabil och hög bildkvalitet vid varje tryck. Den nya iGen 150 visades upp på Drupa 2012 och bygger på Xerox pris-
belönta iGen-plattform.

Sedan iGen-plattformen introducerades år 2008, har tryckpressen iGen4 använts av mer än 1 000 kunder för att producera miljoner sidor per månad. Den har dessutom uppmärksammats för att vara det mest produktiva systemet i sin kategori, vid tester genomförda av SpencerLab Digital Color Laboratory.

Produktivitet = Fler jobb
Med hastighetsökningar på upp till 25% i produktionen klarar iGen 150 hela 150 sidor per minut eller 3 000 ark i stora format (upp till 660 mm) i timmen, vilket gör att tryckerierna kan ta emot och köra fler jobb. Varje sida skapas med en patenterad bild-på-bild-teknik med ett matt Dry Ink för ett mer levande digitaltryck.

Xerox iGen 150 hjälper till att minska tids- och resursåtgång som krävs för att få ett resultat med hög kvalitet.

Detta möjliggörs med bl a med följande nyheter:
• 2 400×2 400 dpi bildsystem – den mest exakta upplösningen som finns tillgängligt på ett iGen-system.
• Ett Auto Density Control System – upptäcker och justerar oregelbundenheter i trycket innan de sker.
• Automated Colour Maintenance – ersätter och eliminerar en rad manuella steg genom att analysera färger och meddela användaren när tryckpressen är klar för produktion.

Nya iGen 150 hanterar en rad olika papperstyper, så som mönstrade, genomskinliga och tunga omslags-
papper. Tryckerier kan på ett enkelt sätt skapa arbeten med blandade utskriftsjobb som exempelvis krävande direktbrevskampanjer med tillhörande svarskort.