Munken Agenda – ett gemensamt språk

Publicerad
2012-11-21
Skribent
Redaktionen

I 2013 års version av den populära Munken Agenda har Arctic Paper som mål att visa på värdet av ett gemen-
samt språk. Inom ramen för det här temat fortsätter Arctic Paper att lyfta fram en gemensam förståelse som den enskilt viktigaste framgångsfaktorn när papperstillverkare, tryckerier och designers arbetar tillsammans för att skapa nya trycksaker.

Munken Agenda

Förra året fick webbprojektet; Fika med Art Workers, stor uppmärksamhet och var en del av Arctic Papers arbete för att sprida kunskap om papper och trycksaksproduktion till en bredare målgrupp. I år lanserades;
Art Workshop – Munken Guide till Obestruket Papper, en riktig tungviktare på drygt hundra sidor – för att ytterligare öka dessa kunskaper.

Under det kommande året kommer ännu ett viktigt steg att tas. När den populära kalendern Munken Agenda inom kort lanseras, för fjärde året i rad, kommer språk, kunskap och gemensam förståelse att stå i centrum. Arctic Paper erbjuder intressanta kuriosafakta för konnässörerna och roliga, och alltför vanliga, missuppfatt-
ningar om papper och trycksaksproduktion.

Missuppfattningar banar vägen för ny kunskap

– Det finns många människor som har djupa kunskaper om papper och tryck, men det finns också många vanliga missuppfattningar på marknaden, säger Annika Andréasson på Arctic Papers marknadskommunika-
tionsavdelning.

– När vi arbetade med Munken Agenda ville vi lyfta fram vissa vanliga missuppfattningar, hur de har uppstått och hur man bäst skulle kunna åtgärda dem. Framför allt känns det viktigt att tala om värdet av ett gemensamt språk.

Extra dimension på skrivbordet
Munken Design Range, med sitt breda utbud av produkter, har tagit marknaden med storm. Och allt flera personer som älskar papper väljer kalendern Munken Agenda. I år kommer också deras skrivbord att få en extra dimension med spännande bilder, inspiration och anekdoter.

I centrum står som vanligt Munken, ett designpapper från Arctic Paper Munkedals. Samtliga sex papperssorter i Munken Design Range finns med i 2013 års version av Munken Agenda. Helt i linje med traditionen är den bunden med den ovanliga, men vackra och mycket praktiska franska öppna trådbindningen, som gör att agendan kan ligga uppslagen på just den sida du vill.