DocuPartner satsar på värdegrunds- arbete

Publicerad
2012-11-19
Skribent
Redaktionen

Trots att 100% av medarbetarna på DocuPartner, ett företag inom Print och IT-lösningar, enligt företagets internundersökning sade sig vara nöjda eller mycket nöjda med sin arbetsplats, fanns det två områden som kunde förbättras – samarbete och kommunikation.

Efter att ha samlat samtliga medarbetare för gemensamma diskussioner i vad som behövde göras och hur man skulle uppnå målen, tog man hjälp av Per Olof Ström från företaget CHPS, som jobbar med utveckling av organisationer, för att optimera samarbetet.

– Under den här dagen bröt vi ner värdeord till reella åtgärder. För avdelningarna, hela företaget och för individen. Det skapar tankar, idéer och handfasta knep för hur vi skapar bättre möjligheter och ett bättre arbetsklimat, kommenterar en av medarbetarna på DocuPartner.

Docupartner satsar på värdegrundsarbete

F.E.S.T- kommittén
Så småningom kom man fram till grunden i vad man strävade efter – Framgång, Engagemang, Schysst och Trygghet dvs F.E.S.T. Man utsåg en kommitté bestående av representanter från varje avdelning som ser till att värdegrundsarbetet upprätthålls. Här är inga chefer med, bara medarbetare som arbetar för varandras och företagets bästa. Samtidigt ger det en möjlighet att ta upp ämnen som man inte vill ta upp med chefen. Konstruktiva diskussioner ska ge konkreta resultat och allas kompetens och personlighet ska tas till vara för att kunna bli ännu bättre.

– En viktig del i vårt värdegrundsarbete är att öka förståelsen för hur vi kommunicerar med varandra, menar Mikael Falk VD på DocuPartner.

Konkurrens kräver satsning
Konkurrensen i branschen är hård och för att vinna krävs det att man kan erbjuda sina kunder det lilla extra. DokuPartners recept på framgång är att satsa på medarbetarna – är de nöjda blir motivationen högre vilket ger utdelning för företaget.
En win-win situation helt enkelt.

Ett projekt utan slut
Ett såpass viktigt projekt som värdegrundsarbete har inget slut. Som ständig påminnelse om hur och varför man jobbar med detta, har varje medarbetare fått en musmatta med sina personliga mål på och konferens-
rummen är döpta efter de gemensamma mål man kommit fram till – en bra värdegrund är grunden för ett bra företag.

– Det märks att arbetet har gett resultat, alla vi på DocuPartner tänker efter lite mer och det genomsyrar vårt dagliga arbete ännu mer än tidigare.

 Mikael Falk - Magnus Cramne

Mikael Falk och Magnus Cramne.