Visutech representerar Highcon

Publicerad
2012-10-19
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Highcon och Visutech har nyligen tillkännagett att de tecknat ett exklusivt avtal om marknadsföring, försäljning, support och service gällande Highcon Euclides avseende Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Highcon Euclides med sin patentsökta teknik lanserades under Drupa 2012. Det är världens första digitala höghastighetskonverteringsmaskin för bigning och skärning av kartong i format upp till 76×106 cm.

Visutech - Highcon
Chris Baker, Jan-Olof Jungerstedt och Nigel Tracey.

– Nu tar förpackningssidan ett rejält första steg in i det digitala med en exemplarisk lösning som eliminerar kostsamma produktionssteg i konverteringen för mindre och medelstora upplagor, säger Jan-Olof Jungersten,
CEO Visutech.

– Förpackningar är en av de mest spännande marknaderna som just påbörjat den nödvändiga transformeringen från konventionell tryckning till digital. Highcon kommer att ge omedelbara värde- och kostnadsbesparingar för både konventionella och digitala konverterare, vilka de facto blir morgondagens vinnare.

Chris Baker, ansvarig för försäljning och affärsutveckling på Highcon menar;
– Det som imponerat oss från allra första början var Visutechs intuitiva förståelse för fördelarna med digitala processer och deras breda kundbas.
– Deras intresse och nyfikenhet för vår produkt och sättet att stödja kunder kommer att garantera en stabil och flexibel försäljning i Skandinavien.

Highcon grundades 2009 av Aviv Ratzman och Michael Zimmer. Företaget har utvecklat en innovativ Direct-to-Pack lösning, som kommer att förändra den befintliga marknaden för konvertering av kartong genom att öka hastigheten, eliminera kostsamma produktionssteg och samtidigt minska klimatpåverkan inom förpackningsproduktion.

Visutech är en mediekoncern sedan mer än 20 år och är ett dominerande företag på den nordiska marknaden när det gäller digitala lösningar för den grafiska branschen. Visutech är HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994. Verksamheten bedrivs i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Huvudkontoret finns beläget i Göteborg.