Roland lanserar nya Pro4 för perfekt produktion

Publicerad
2012-10-29
Skribent
Redaktionen

I dagarna är det liv och rörelse på Olof Asklunds gata 19 i Västra Frölunda. Det är Henrik Lindvall och hans medarbetare i Folie & Papper gläds åt att få presentera smått sensationella nyheter från Roland. Samtidigt som man också planera för en efterlängtad flytt till nya, fräscha och mer ändamålsenliga lokaler.

– Perfekt produktion – det är vad ni får med nya Soljet Pro 4 XR-640. Rolands snabbaste och mest kraftfulla storformats-printer/cutter någonsin, den 64-tum (162,56 cm) breda Pro 4 öppnar för en ny era av kvalité, precision och prestanda.
– Med sina två inline, speglade printhuvuden, integrerade print- och konturskärningsteknologi och nya miljövänliga Eco-Sol Max 2 bläck, erbjuder Pro 4 XR-640 både större produktivitet och oöverträffad printkvalitet, förklarar en entusiastisk Henrik Lindvall, VD för Folie & Papper.

Nästa generation …
Pro 4;ans dubbla printhuvuden erbjuder 7 eller 8 färgers konfigurering, maximerar produktionen och eliminerar all
bi-directional bandning. Nytt avancerat specialbläck ökar kapaciteten, med light black, high-density white och metallic silver, och placerar Pro 4 i en division högre än andra storformat-skrivare. Allt detta enligt Folie & Papper, som betonar att man nu kan åstadkomma fantastiska, levande dekorer, banderoller, skyltar, fordonsdekor, dekaler och mycket mer.

– Häng med! upplev nästa generations storformatsskrivare – Rolands ”state-of-the-art” Pro 4 har anlänt, proklamerar Henrik Lindvall.

Åtta eller sju färger: CMYKLcLm + Light Black (Lk), White (Wt) + Metallic Silver (Mt)
Välj en av följande konfigurationer:

8 färgers CMYK Lc Lm Wh Mt
8 färgers CMYK Lc Lm Lk Wh
8 färgers CMYK Lc Lm Lk Mt
7 färgers CMYK Lc Lm Lk + cleaning kassett

Roland XR-640

Nytt miljövänligt Eco-Sol Max2 Bläck
Eco-Sol Max 2 är den senaste generationen av Rolands prisbelönta eco-solventbläck, framtaget speciellt till den nya Solset Pro 4 XR-640. Helt optimerad till XR-640’s nya printhuvuden med åtta kanaler. Eco-Sol Max 2 torkar direkt efter printning, ger rikare, stabilare kulörer och erbjuder både jämnare toningar och skarpare, mer detaljerade utskrifter Utvecklat för lång hållbarhet utomhus och är samtidigt motståndskraftigt mot repor och kemikalier.

– Eco-Sol Max 2 passar mycket bra till både ocoatade och coatade medier. Bläcket är idealiskt för t ex banderoller, skyltar, POP, dekaler, etiketter, fordonsdekor, ljuslådor, mesh, förpackningar och fotoreproduktion, säger Henrik Lindvall.

Eco-Sol Max 2 erbjuds till fyra olika bläckkonfigurationer och i nio kulörer, inklusive cyan, magenta, yellow, black, light cyan, light magenta, light black, white och metallic silver. Nya light black bläcket ger neutralt grått för jämna och perfekta gråskalor, naturliga hudfärger och riktig fotokvalitet.
Det helt nya vita bläcket täcker bättre och ger nu möjligheten att printa på transparenta dekaler i högre fart. Metallic silver har också uppdaterats för bättre färgåtergivning och kan printas som en ren spotfärg eller tillsam-
mans med CMYK som skapar hundraltals glänsande metallic kulörer och effekter i högre hastighet än tidigare

Nio färger: CMYKLcLm + Light Black (Lk), White (Wt) + Metallic Silver (Mt)
Välj en av följande konfigurationer:

CMYKLcLmWhMt
CMYKLcLmLkWh
CMYKLcLmLkMt
CMYKLcLmLk

En kraftfull satsning
Folie & Papper har en välfylld produktportfölj – samtidigt betyder det väldigt mycket att företaget växer med sina varumärken och samarbetspartners. Henrik Lindvall ser mycket optimistiskt på framtiden och lovar att marknaden kommer att känn av den entusiasm och framtidstro som spirar hos Folie & Papper

Källa; www.foliepapper.se