SHR blir Visita

Publicerad
2012-07-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR) har bytt namn. Numera heter organisationen Visita – Svensk besöksnäring.

Sedan SHR bildades för över 100 år sedan har den svenska besöksnäringen vuxit och utvecklats mycket. Bland organisationens medlemmar finns inte bara hotell och restauranger utan också cateringföretag och skidanlägg-
ningar, spa, stugbyar, nöjesparker, campingplatser, destinationsbolag och nattklubbar. För att bättre spegla verksamheten och bredden byter man nu namn till det mer framtidsorienterade Visita – Svensk besöksnäring.

Svensk besöksnäring omsätter idag över 250 miljarder kronor varje år och anställer 162 000 personer över hela landet. Turismens exportvärde – utländska besökares konsumtion i Sverige, är 87 miljarder kronor (2010).