Mobilen i muggen

Publicerad
2012-07-04
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Trygg-Hansa har analyserat de senaste tolv månadernas cirka 30 000 drulleskador. De tre vanligaste typerna av drulleskador är förstörda mobiltelefoner, glasögon och bärbara datorer, som tillsammans utgör en klar majoritet av de analyserade skadorna. Få människor vet dock för vilka typer av drulleskador som försäkringen gäller.

Varje år anmäler t ex över 400 personer att deras mobiltelefon oavsiktligt hamnat i toaletten. I de flesta fall har en vuxen person tappat ned sin telefon i samband med toalettbesöket. Vid en tredjedel av skadorna är det ett barn som har kastat ned telefonen i toaletten.

– Vi tror tyvärr att denna trend kommer att öka med tiden, eftersom man kan anta att många personer i högre utsträckning har med sig telefonen på toaletten ju smartare telefonerna blir.
– När man bara använde mobilen till att prata i var det väl inte lika stor poäng att ta med den på toan som när man kan jobba på den, uppdatera Facebook eller spela spel samtidigt, säger Håkan Franzén på Trygg-Hansa.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman