Mimaki lanserar RasterLink6

Publicerad
2012-07-06
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Mimaki har meddelat, att man lanserat en uppgradering till den mycket funktionella och användarvänliga stor-
formats RIP; RasterLink6, som blir standard med Mimakis nya TS500-1800 sublimeringsskrivare, vilken i sin tur
är idealisk för textil och textil skyltning.

RasterLink6 erbjuder ett förbättrat användargränssnitt jämfört med tidigare versioner, inklusive ikoner som gör valet av alternativ lätt för användaren, nytt fönster för olika inställningsalternativ och förmågan att övervaka utskriften från huvudskärmen.

– Vi har också förbättrat våra färgersättningsfunktioner med RasterLink6, säger Yuji Ikeda på Mimaki Europe.

Med RasterLink 6 kan operatören enkelt konvertera specialfärger till specifika Pantone-färger, för att säkerställa kulören. Utvalda färger från RasterLink6 färgkartor kan enkelt läggas till färgrutor i Adobe Illustrator. Dessutom kan användarna mäta en kulör med tillval av colorimeter och använda RasterLink6 Colour Picker System för att korrekt återge dessa specifika kulörer.

Sparar tid och pengar
RasterLink6 gör det också möjligt för användare att simulera färgutskrifter i Adobe Illustrator och Adobe Photoshop utan att göra själva utskriften; Mimaki profil Master 2, vilket sparar tid och pengar i konstruktions- och tillverknings-
processen.

– Dessa förbättringar av RasterLink RIP stärker Mimakis engagemang i fortlöpande förbättring av våra produkter för textil och textil skyltning, tillade Ikeda.
– I dessa dynamiska och snabbt föränderliga företag, är det dags att marknaden blir allt mer kritisk och Mimaki är dedikerade att erbjuda verktyg och lösningar som gör det möjligt för användare att hänga med i den snabba takten, samtidigt som högsta kvalitet och kulörnoggrannhet säkerställs.