Mängder av plagiat på Internet

Publicerad
2012-07-23
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Plagiatförsäljning är all sådan försäljning, där säljarna utger sig för att sälja originalprodukter av det drabbade varumärket. Kategorierna leksaker och barnprodukter är viktiga speciellt ur säkerhetsperspektiv.
Dessutom är det ett känt faktum att plagiatproduktion ofta sker under bedrövliga arbetsförhållanden, med hjälp av barnarbete, kemiska tillsatser mm.

Yellow Brand Protection är varumärkets förlängda arm för att hitta och få bort plagiatförsäljning på Internet, på alla marknader. Man har i en rapport nyligen undersökt tio olika branscher på marknadssajterna som idag har en enorm trafik och försäljning. Resultatet visar att skönhetsprodukter är den bransch som omsätter mest, hela 440 miljoner euro/månad, följt av klockor (270 miljoner euro/mån) och modekläder (213 miljoner euro/mån).

Det finns idag så bra plagiat att målgruppen som handlar produkterna är betydligt större än tidigare. Detta till-
sammans med den förväntade e-handelsutvecklingen och utökade Internetpenetrationen i världen gör att risken finns att det fortsätter öka.