Digitalpress med spännvidd

Publicerad
2012-07-27
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Xerox DocuColor 8080 är en ny digital tryckpress för allt från direktreklam och kalendrar till broschyrer och mark-
nadsföringsmaterial. Den har tre egenskaper, som ger tryckerier en stor konkurrensfördel; produktivitetsappar, low gloss dry ink och automatiserade färgstyrningsverktyg.

xerox docucolor 8080

Produktivitetsappar
Förenklar de vanligaste tryckjobben genom mallar, som är färdiga att använda. Apparna omfattar bl a jobbkösy-
stem, individanpassat tryck och prepressuppgifter, vilket gör det möjligt för tryckerier att dagligen genomföra fler uppdrag.

Low gloss dry ink
Ger en mjuk, matt yta som förstärker färgbilder – idealiskt för olika typer av marknadsföringstillämpningar. Bläcket ger tryck i offsetkvalitet, vilket ofta eftersträvas av marknadsförare och grafiska designers, men med den digitala teknikens snabbhet och enkelhet.

ACQS (Automated Color Quality Suite)
En uppsättning automatiserade färgstyrningsverktyg. ACQS drivs av en integrerad spektrofotometer, som läser av färgdata inuti tryckpressen och kräver minimalt med bearbetning från operatörens sida.

– Vårt fokus är att hjälpa tryckerierna att hantera fler uppdrag, minska sina kostnader och nå ökad tillväxt. DocuColor 8080 är utvecklad just för detta ändamål, säger Johan Mikaelsson, nordisk marknadsdirektör på Xerox.

– Teknik som DocuColor 8080 ger tryckerier ökad kapacitet så att de kan möta behovet hos sina kunder.

DocuColor 8080 hanterar pappersvikter på upp till 300 gsm och skriver ut 80 sidor per minut. Tryckpressen är
kompatibel med tre olika printservrar och användare kan välja den som bäst matchar deras tryckmiljö. Nätverks-
servrarna, som erbjuds genom Xerox, EFI Fiery och CREO, gör att operatörer enkelt kan producera jobb med en enhetlig färgkvalitet.

Tryckerier kan tillverka broschyrer, kalendrar, skräddarsydda omslag och kataloger på olika media från Xerox, GBC och Standard Horizon.

Kunder som köper DocuColor 8080 får tillgång till Xerox Profit Accelerator Business Development Portfolio för att få hjälp att marknadsföra och utöka sin digitala tryckverksamhet.