Scandraft förvärvar Tryckfaktor

Publicerad
2012-06-01
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Tryckfaktor har förvärvats av Scandraft och ingår sedan mitten av mars i Scandraftgruppen. Tryckfaktor kommer att flytta in till Scandraft på Företagsvägen 4 i Mölnlycke. Lager och logistik samlas också i Mölnlycke och ger ännu bättre möjligheter att samordna leveranser till kunderna.
Förändringen kommer inte att innebära några förändringar för Tryckfaktors kunder utan Tryckfaktor drivs vidare som tidigare och med Bore Johansson som VD.

Tryckfaktor är ett stabilt snabbväxande och expansivt företag som förser grafiska branschen med maskiner, material, service och tillbehör för efterbehandling av digitaltryck.

– Scandrafts målsättning, att tillhandahålla ett komplett sortiment för skylt- och storbildsproduktion och att hålla högsta möjliga servicenivå och leveranssäkerhet, passar väl ihop med Tryckfaktors framgångsfaktorer, att med fingertopskänsla, flexibilitet och snabbhet hitta optimala lösningar för kundernas digitala efterbehandling, säger Scandrafts VD Anders Trillkott.

– Vår ambition är att tillsammans kunna vara en komplett partner för den grafiska industrin i Norden.

Scandraft levererar till största delen material, bläck och tillbehör för skyltar och bildproduktion. Med förvärvet av Tryckfaktor kan man även erbjuda kunderna maskiner, material och tillbehör för de mindre formaten.

– Jag ser detta som ett naturligt steg i att bli en komplett leverantör för nordens grafiska industri, säger Anders Trillkott.

Anders Trillkott - Bore Johansson

Anders Trillkott och Bore Johansson