Designcenter till Stockholmsmässan

Publicerad
2012-06-15
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Materialbiblioteket, ett unikt kompetenscenter för materialtrender och bearbetningsmetoder, flyttar snart till Stockholmsmässan. Därmed får Nordens största mäss- och kongressanläggning en egen mötesplats för yrkes-
verksamma designer, arkitekter och produktutvecklare.

– Det här innebär att vi stärker Stockholmsmässans roll, som mötesplats för kunskap och inspiration. När Material-
bibliotekets kunskaper och stora samling av inspirerande materialprover kombineras med vår erfarenhet som mötesarrangör, skapas helt nya förutsättningar för kreativa möten, säger Stockholmsmässans VD Patric Sjöberg.

 Patric Sjöberg

Under loppet av ett år besöker majoriteten av landets yrkesverksamma arkitekter, designer och produktutvecklare någon av Stockholmsmässans stora branschmässor. Stockholm Furniture & Light Fair, Nordbygg, Manufacturing & Automation Expo och Formex är exempel på evenemang med en publik som är mycket attraktiv för den materi-
altillverkande och materialbearbetande industrin.

– För besökarna fungerar Materialbiblioteket som en stor verktygslåda full med inspiration och information. Flytten till Stockholmsmässan kommer att bli ett lyft för både dem och oss, med helt nya möjligheter att presentera mate-
rialet på ett sätt som tilltalar besökaren, säger Björn Florman som är en av Materialbibliotekets två grundare.

Materialbibliotekets viktigaste uppgift är att i en inspirerande miljö överföra kunskap om konstruktionsmaterial och bearbetningsmetoder från industrin till arkitekten, designern och produktutvecklaren. I designprocessen är det mycket viktigt att kunna se, klämma och känna på olika prover då ett material eller en bearbetningsmetod ska väljas.