Modeföretagen inleder starkt

Publicerad
2012-04-02
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Många klädbolag har pressats ordentligt av både väder och omvärldsekonomin, men detta till trots har deras aktier stigit ordentligt på börsen. Allt enligt ekonomisajten E24, som gjort en genomgång av de svenska modebolagens aktier.

Säsongen 2011-12 kunde börjat bättre för modebolagen. Omvärldens ekonomi är i gungning, svenskarna håller hårt i plånboken och dessutom har vintern hittills varit mild.

Men icke desto mindre har flera klädaktier inlett året starkt. E24 konstaterar, att Björn Borg, New Wave och Odd Molly stigit med mellan 11-15% hittills i år. KappAhl, MQ, Fenix Outdoor, RNB och Venue Retail Group, med skor och accessoarer, har också gått starkare än Stockholmsbörsen. H&M är den enda aktör som hittills i år ligger på minus.