Fujifilm på Fespa och Drupa

Publicerad
2012-04-18
Skribent
Redaktionen

Fespa 2012 i Barcelona kan beskrivas som lugnet före stormen. Tajmingen för de svenska kunderna kunde varit bättre, då mässan var förlagd mitt i sportlovsperioden, säger Henrik Åkerman, Fujifilm och gissar att de flesta lägger krutet på att besöka Drupa i maj i stället.

Fujifilm Fespa

Fujifilm visade Inca Onset S40 med manuell och ¾-automation, nya e-handelslösningen XMF Print Centre, nya Uvistar II – en roll-to-roll skrivare, som nu är ännu snabbare än sin föregångare och har hybridfunktion,
det vill säga att man numer även kan skriva ut på skivmaterial via bord.
Man presenterade också Acuity Advance-serien och tillhörande beta-version av en ny konfiguration på bläck som heter KA. Denna konfiguration ska kunna fästa ännu bättre på knepiga material som olika typer av plaster.

På Drupa i maj har Fujifilm en drygt 2 000 kvm stora monter. Här kommer man att visa avancerade inkjetsystem med en kvalitet och produktivitet, som kan ses som riktmärke för hela branschen, förklarar
Henrik Åkerman, Fujifilm.
Det handlar om ett brett spektra av printapplikationer, plåtlösningar designade för att maximera effektivitet, minimera kostnader och förbättra din miljöpåverkan samt nyheter inom arbetsflöde och färghantering som förenklar handhavandet av arbete mellan flera tryckprocesser.

 Fujifilm Fespa