Dryck med tryck

Publicerad
2012-04-19
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Lägg Turbo Tango på minnet, för det är namnet på en aerosolförpackad läskedryck med apelsinsmak, som lanserats av brittiska dryckesproducenten Britvic Ltd. Enligt företaget riktar sig den speciella förpackningen främst till äldre tonåringar, som kan tänkas uppskatta förpackningens speciella egenskaper; nämligen att man sprutar drycken direkt i munnen från aerosoltubens munstycke.

Dryck med tryck

Turbo Tango-förpackningen, som till största delen är tillverkad i plast, belönades nyligen på mässan Aerosol & Dispensing Forum 2012 i Paris.

Britvic har själva utvecklat den innovativa förpackningen, som sägs vara den första plastbaserade aerosolförpackningen för kolsyrade drycker. Den komprimerade kvävgasen i förpackningen gör att drycken, som sprutas in i konsumentens mun, får en gräddskumsliknande konsistens, vilket sägs ge en helt ny dryckesupplevelse.

Dryck med tryck