Storbildsbolaget tar steget vidare

Publicerad
2012-03-28
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Print & mer

I snart 20 år har Storbildsbolaget jobbat med visuell kommunikation och samlat på sig en bred kunskap när det gäller utomhusreklam och bilder i stora format.

– Vi är ett företag med ett personligt engagemang och som inte tummar på kvalitén. Hög kvalité och snabba leveranser är viktigt för oss, lika så vårt miljöarbete, säger Jonas Helke, VD på Storbildsbolaget.

Hela tiden utvecklas nya tekniker och material framför allt inom miljöområdet. Storbildsbolaget ligger i framkant när det gäller miljö och modern teknik. Under flera år har man målmedvetet arbetat för en miljövänligare produktion.

– Vi strävar efter att kunna erbjuda fler material med minimal påverkan på miljö och som är förbränningsbara eller som kan materialåtervinnas.
– Vi är certifierade för både kvalité och miljö enligt ISO 9001 och ISO 14001, säger Jonas Helke.
– Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och vår satsning på miljö- och kvalitetsarbete har haft stor genomslagskraft och vårt sätt att arbeta uppskattas av våra kunder.

Genom investeringen i en HP FB 7600, som är den största i företagets historia, vänder man sig till företag inom vitt skilda segment; från retail till förpackningsindustrin.
Pressens printhastighet är upp till 500 kvm/tim och den har en upplösning på 600 dpi. Arkstorleken är 320 x 165 cm. Jobb som tidigare trycktes med traditionella metoder som screen och offset, kan idag även köras digitalt i den här maskinen. Exempel på produkter, är POP-material, stortavlor, skyltar, affischer, wellställ mm. Materialen som man kan printa på är bl a well, papper, pvc, kanalplast, kartong, med flera.
Bläcket är Greenguard-godkänt, för att användas i inomhusmiljöer i skolor och där barn vistas.

– Vi tror även att vi kommer att vara en partner för våra branschkolleger, då vi hanterar format som inte traditionella tryckpressar klarar av samt möter marknadens behov för flexiblare lösningar, kortare leveranstider och högre kvalitet, avslutar Jonas Helke.