New Wave överraskar positivt

Publicerad
2012-03-26
Skribent
Josefin Nässlander

New Wave Group AB redovisar en vinst på 114 miljoner kronor före skatt för fjärde kvartalet 2011. Omsättningen landade på 1 188 mkr mot 1 202 mkr föregående år. Det är bättre än analytikernas förväntningar, skriver Dagens Industri. Det kan jämföras med resultatet på 130 mkr året innan.
Många analytiker hade förväntat sig ett reslutat på 102 mkr före skatt.

– 2011 blev ett svårare år för koncernen än jag bedömde när året startade. Det var dock så att de allra flesta av våra företag faktiskt förbättrade sitt resultat, ganska rejält, men några få bolag drog ned totalresultatet för koncernen, säger New Waves VD Torsten Jansson i en kommentar.

För helåret 2011 redovisar New Wave ett resultat på 275,9 mkr före skatt, vilket kan jämföras med 300 mkr året innan. Omsättningen uppgick till 4 237 miljoner kronor förra året, jämfört med 4 243 mkr 2010. Rörelsemarginalen minskade till 11%, jämfört med 11,5% året innan.

– De mest negativa händelserna var dels att vi mötte en extremt varm vinter under november–december,
vilket gjorde att vårt rörelsesegment Sport & Fritid kraftigt avvek från plan, dels problemen i ett av våra tyska dotterbolag som belastade resultatet med 23,5 mkr.

– I Orrefors Kosta Boda avvecklade vi vår avdelning för kristallsliperi som belastade resultatet med 7 mkr, säger Torsten Jansson.

New Wave har haft en urstark start på det nya börsåret. Sedan årsskiftet har aktien stigit med närmare 40%.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman