Demodagar hos R&D Spandex

Publicerad
2012-03-16
Skribent
Josefin Nässlander

I slutet av januari arrangerade R&D Spandex Demodagar i Laholm. Kunder från olika delar av Sverige besökte eventet och fick se produktnyheter, både på maskin- och materialsidan.

Dagarna inleddes med en snabb teoretisk genomgång och därefter följde maskindemonstrationer med Charlotta Magnusson och Reine Thunberg. Fokus på printsidan låg i första hand på Agfa :Anapurna M1600, som fick visa sin fulla kapacitet och printa på både rullmaterial och plana material. Dessutom visades möjligheterna med vitt bläck.

 R&D Spandex

Multifunktionellt
Från :Anapurna till demonstrationen med Summas skärbord F1612. På Summa-bordet förevisades skärning av ett flertal produkter via det multifunktionella huvudet med möjlighet att ha flera verktyg monterade samtidigt.

Efter lunch övergick fokus från maskiner till Sign System och material. Magnus Carlsson och Peter Ljungberg presenterade Sign System i standardutförande, vilka tidigare enbart visats på Sign Scandinavia.

Standardiserade Sign System har tagits fram för att förenkla för kunderna vid egen försäljning samt ge korta leveranstider. Sortimentet består av de vanligaste Sign Systemtyperna i färgerna vit, svart och silver.

Under våren kommer försäljningen av de nya systemen att köra igång på allvar och det kommer även att tryckas en broschyr, där samtliga produkter i sortimentet finns presenterade.

Wrapping
Under eftermiddagen presenterades också materialnyheter av produktchef Mikael Stefansson, bl a nya textilmaterial från Image Perfect, möjligheterna med KAPA Bright och IX Bond mm.

Även 3M:s Scotchprint Wrap Film 1080 och nya uppdaterade Supreme Wrapping Film från Avery presenterades. Det här är gjutna vinyler, speciellt avsedda för fordon; både helfoliering och detaljer.

En annan nyhet på wrappingsidan var Knifeless Pro Tape. Denna tejp är utrustad med en slags kolfibertråd, som underlättar skärning på mycket känsliga och ömtåliga ytor. Knifeless Pro Tape är speciellt utvecklad för fordonsfoliering och finns i tre olika bredder.

Efter att de allmänna genomgångarna avslutats fanns det tid för kunderna att samtala med säljare samt att få en rundvandring på R&D Spandex samtliga avdelningar.

 R&D Spandex

Text; Julia Persson