Årets kvinna inom svensk sportbransch

Publicerad
2012-03-28
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Priset Årets kvinna inom svensk sportbransch delades i år ut för första gången och har instiftats av det kvinnliga nätverket Divas. Jenny Tirén Berg på Svenskt sportforum är projektledare i Divas:

– Vi har som mål att fler kvinnor ska kunna ta sig till toppen i sportbranschen, och med det här priset vill vi hylla en kvinna som har lyckats.
Eva Karlsson, VD för Houdini Sportswear, blev Årets kvinna inom den svenska sportbranschen. Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni fanns på plats för att överlämna priset på Swesport-mässan i Kista i januari.

– Det finns tyvärr fortfarande sexistiska inslag i den svenska idrottsvärlden. Det här är ett viktigt pris sett från ett jämställdhetsperspektiv, sade ministern i sitt inledningstal.

I juryns motivering nämndes bl a Eva Karlssons ledaregenskaper och förmåga att entusiasmera medarbetarna. Juryn lyfte också företagets framgång som aktör på den svenska sportmarknaden.

– Män dominerar fortfarande till stor del i sportbranschen. Alla vi som jobbar med detta är ju ofta resultat- och tävlingsmänniskor.
– Vi kanske skulle börja tävla i jämställdhet, föreslog Eva Karlsson i sitt tacktal.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman

Årets kvinna