Åre Flagg & Screen till salu

Publicerad
2012-03-09
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Print & mer

Kå-Be Reklam Östersund startades i slutet på 1940-talet. Harry Persson började arbeta där redan 1959, som en pigg och rask 14-åring. Arbetsuppgifterna var att rita och skära schabloner.

– Åren gick och jag blev kompanjon med dåvarande ägaren och 1982 tog jag över firman och flyttade den till Tandsbyn, som ligger 3 mil utanför Östersund, berättar Harry Persson.
– Företaget bytte namn till Tandsbyns Flaggfabrik AB, det var här som jag var med och tillverkade den första Jämtlandsflaggan.

Åre Flagg & Screen

1990 packade Harry Persson väskorna och släpvagnarna och flyttade både mig själv och firman till mitt föräldrahem och min hemby i det fjällbelägna Ottsjö, som ligger strax utanför Åre och nu ändrades företagsnamnet till Åre Flagg & Screen AB.

Flaggor, vepor och banderoller
På Åre Flagg är den stora produkten idag stormflaggor i valfria format och färger, men man tillverkar också fasadflaggor, beachflaggor, vepor mm. Även banderoller och skyltar tillverkas efter kundens önskemål. Naturligtvis gör man nationsflaggor och Jämtlandsflaggor.

– Jag är stolt att ha fått varit med och levererat flaggor, vepor mm till nio VM runt om i Sverige.

På textiltryckeriet trycker man kundens logo eller budskap på de flesta material med screen- samt transfertryck.
Profilmaterial, som kläder, kepsar, väskor, pennor etc, är ett annat ben som företaget vilar på. Kunder och återförsäljare finns runt om i hela Sverige och även från Finland och Norge.

– Idag är jag 66 år och inte lika rask längre och jag är nu intresserad av att sälja mitt företag, förklarar Harry Persson med glimten i ögat.