Varannan betalar med mobil

Publicerad
2012-02-21
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Inom två år kommer närmare hälften av konsumenterna att använda mobilen för betalningar. Nästan 30% vill redan idag kunna genomföra ekonomiska transaktioner oavsett var de befinner sig, enligt Telias trendundersökning.

– Redan idag betalar många svenskar sin bussresa eller bilparkering med hjälp av mobilen och efterfrågan ökar på fler tjänster, där man kan betala direkt med sin mobil, säger Ulrika Steg på Telia.

Telia, Tele2, Telenor och Tre har bildat ett gemensamt bolag, som ska utveckla mobila betalningar. Men frågan är om mobila betalningar håller på att springa ifrån de stora mobiloperatörerna, som med sin höga prissättning har fått fram andra aktörer på marknaden. Sommaren 2012 ska en gemensam betallösning vara klar