Saint-Gobain köper Solar Gard

Publicerad
2012-02-17
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Print & mer

Saint-Gobain Performance Plastics har förvärvat Solar Gard Speciality Films, en tillverkare av fönsterfilm för bilar och byggnader, kundanpassade beläggningar och solcellsprodukter. Solar Gard är baserad i San Diego i Kalifornien. Förvärvet stärker Saint-Gobains ledande position på marknaden för en hållbar vistelsemiljö.

Solar Gards tre globala produktionsanläggningar och försäljnings- och servicecentra över hela världen och alla anställda, som i nuläget arbetar för företaget, omfattas av transaktionen.

Saint-Gobain är världsledande på marknaden för vistelsemiljö och byggnation, och företagets investering i Solar Gard bekräftar den viktiga roll, som fönsterfilm spelar i lösningar för en hållbar vistelsemiljö. I och med denna investering får Saint-Gobain ett avsevärt inflytande och ett världsomfattande distributionsnätverk i branschen för uppgradering av planglas.
Solar Gards nätverk av professionella, certifierade återförsäljare av fönsterfilm över hela världen kommer att dra fördel av tyngden hos en respekterad, global ledare inom hållbar vistelsemiljö, fönsterglas och tillhörande byggnadsprodukter.

– Den här transaktionen bekräftar vad vi har sagt i åratal; att framtiden för specialfilm är ljus och att Solar Gard ligger bäst till för att leda marknaden, säger Christophe Fremont, administrativ chef för Solar Gard.
– Detta samarbete legitimerar lösningen med fönsterfilm och öppnar dörrarna till den enorma fönsterglasmarknaden och marknaden för hållbar vistelsemiljö.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman