Printech blir ny återförsäljare för Neolt

Publicerad
2012-02-17
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Print & mer

Nu har Printech och Neolt börjat samarbeta. Det danska handelshuset för grafisk utrustning Printech har utsetts som distributör för storformatsskrivare från italienska Neolt. Neolt är en av få europeiska tillverkare av storformatsskrivare och all utveckling och tillverkning sker i Bergamo.

– Företaget har en lång historia, startades 1914 och ägs av familjen Ferrari. Kvalitet och hög prestanda har alltid varit ett adelsmärke och deras produkter är second-to-none, säger Henriette Møller, Printech.

Samtidigt som hon visar print på Plexiglas med storformatsskrivare från Neolt.

Söker samarbetspartner
Det italienska Neolt bygger sin inkjet-skrivare med teknik från ledande komponenttillverkare som bl a Osram, Xaar, Siemens, ABB och INX-Digital. Trots att sammansättning sker i Europa och produkterna är av högsta europiska standard är prisnivån förvånansvärt låg, menar Carsten Hansen från Printech.
Service och eftermarknad sköter Printech själva i Danmark och Sydsverige, men för Norge och norra Sverige söker man efter samarbetspartner på detta område.

Printech kommer att marknadsföra storformatsskrivare i serierna AsterJet och X-Jet från Neolt. Skrivarna använder UV-härdande färger och producerar på i stort sett alla förekommande substrat, såväl hårda som flexibla; bl a board, plexiglas, trä, PVC, papper, kanvas mm.

Printech blir ny återförsäljare för Neolt