Nygammal Mimaki-skrivare

Publicerad
2012-02-27
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Print & mer

För inte så länge sedan lanserade Mimaki inkjetskrivaren UJF-3042 och redan nu har en uppdaterad och förbättrad version släppts; UJF-3042FX, som bl a har LED-härdning, nya konfigurationer med UV-färger och automatisk primerfunktion.

Enligt Mimaki ökar den nya modellen möjligheterna till mer avancerad grafisk design. UV LED-härdningen tillåter också utskrifter även på värmekänsliga material och skrivaren på plana substrat med A3-storlek,
liksom på material med upp till 50 mm tjocklek.

Primerfunktion
Vidare kan ett transparent och ett vitt bläck användas av skrivaren, vilket är användbart för täckvitt på substrat med starka färger, för spotfärger och för lackering.

Den uppgraderade Mimaki UJF-3042FX har en primerfunktion för substrat, som annars inte lämpar sig så väl för inkjet, som glas, metaller som koppar eller aluminium och vissa polymerer.
Primern används som underlag och förbättrar bläckets adhesion, dess vidhäftning. Det här momentet utförs automatiskt, och primern levereras och installeras separat i patroner på 220 eller 600 ml.

Tre olika uppsättningar UV-färger erbjuds med CMYK i olika kombinationer: Täckvitt och lack, enbart vitt eller ljus cyan, ljus magenta och vitt.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman

Mimaki - UJF-3042FX