gop stärker positionen

Publicerad
2012-02-14
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Plastspecialisten gop, mer känd som Glasfiber & Plastprodukter AB, har förvärvat det norska bolaget Plastkompaniet AS, som är en distributör av plasthalvfabrikat med tillhörande produkter. Förvärvet innebär flera positiva synergier för företagen, som kommer fortsätta att verka under sina respektive namn.

Plastkompaniet är beläget i Oslo och omsätter ca 22 miljoner norska kronor. Företaget har liknande industriprodukter, som gop, vilket innebär att de båda nu breddar och vässar sina sortiment.
gops huvudkontor och lager ligger i Kungsbacka, utanför Göteborg, med försäljningskontor och ytterligare ett lager i Spånga.

Tre är fler än två
Två anläggningar har med Plastkompaniets verksamhet blivit tre, vilket innebär att man kan erbjuda ännu snabbare, effektivare och mer heltäckande lösningar för den skandinaviska marknaden.
Genom Plastkompaniets geografiska placering kommer man att kunna leverera fler nischade och högkvalitativa produkter på ett sätt som tidigare varit omöjligt. Något som gops marknadschef är mycket positiv till.

– Riktigt roligt och väldigt inspirerande. Vi har helt klart kommit ett stort steg närmare vår vision, att bli Skandinaviens ledande leverantör. Norska marknaden är viktig för oss, där Plastkompaniets kompetens och sortiment öppnar nya dörrar.
– Vi ser fram emot positiva synergieffekter inom inköp, administration, logistik och IT. Men framförallt ser vi fram emot att lära känna våra nya medarbetare, samordna våra sortiment, synka vår kärlek till plast och fortsätta hålla konkurrenterna bakom oss, säger Petra Carnbäck, marknadschef på gop.

gop stärker positionen
Petra Carnbäck