Uppåt för nöjesfälten

Publicerad
2012-01-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Det var nya attraktioner och heta konserter som lockade fler besökare till både Liseberg och Gröna Lund under sommaren. Dessutom är det inte säkert att nöjesparkerna påverkas särskilt mycket av en svagare konjunktur.

kanonen_080815_loop_FRI_35 (1)

– Man kanske inte reser riktigt lika mycket utomlands, och stannar man hemma så besöker man gärna den här typen av parker och anläggningar, säger Jan Roy, koncernchef på Parks and Resorts, som bl a äger Gröna Lund.

Klart är i varje fall att 2011 blir ett nytt rekordår för Parks and Resorts. Hittills i år har antalet besökare ökat med 6% till närmare 2,7 miljoner. Skara Sommarland har haft en viss nedgång, men både Kolmården och Furuviksparken visar förbättrade besökssiffror.

Omsättningen för Parks and Resorts, som i fjol uppgick till 855 miljoner kronor, närmar sig nu miljardgränsen. Prognosen för 2012 är 950 miljoner kronor.