Svensken tror på dystra tider

Publicerad
2012-01-31
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Oron på världsmarknaden har inte lämnat svenskarna oberörda. Drygt var fjärde svensk (27%) tror, att den ekonomiska krisen kommer att påverka deras företag eller arbetsgivare negativt. Detta enligt en undersökning som Trygg-Hansa låtit göra med hjälp av undersökningsföretaget YouGov.

Mest orolig för sitt företags framtid är man i övre Norrland. Här tror var tredje tillfrågad (34%) att den pågående ekonomiska krisen kommer att ha negativa effekter för deras företag.
Däremot är det få svenskar som tror att rådande ekonomiska kris kommer att leda till att företaget de arbetar för dukar under. Endast 2% av de tillfrågade har svarat att de inte tror att deras företag kommer att överleva. Det råder dock ovisshet, 13% har angett att de inte vet om deras företag kommer att överleva om den ekonomiska krisen fortsätter.