Superskrivare för formgivare

Publicerad
2012-01-20
Skribent
Redaktionen

Nya färglaserskrivaren Xerox Phaser 7800 ger ett bättre och snabbare sätt att skapa levande och färgrika utskrifter för reklam, butiksmaterial, förpackningsprototyper och annat marknadsföringsmaterial.

Maskinen rymmer verktyg för färgkvalitet, flexibilitet vid mediehantering och ett stort urval av professionella efterbehandlingsalternativ, allt enligt ett pressmeddelande från företaget. Xerox Phaser 7800 gör snabba utskrifter samtidigt som användaren har full kontroll över färgmatchningen. Det underlättar livet för kreativa byråer, som ofta jobbar med snäva tidsramar.

– Xerox Phaser 7800 är perfekt för formgivare, fotografer och kreatörer inom alla branscher, säger Carl-Magnus Nilsson, produktchef på Xerox Sverige.
– Skrivarens vinnande kombination av konsekvent överlägsen bildkvalitet, avancerad färgstyrningsteknik och kapacitet för en mängd olika media gör att kreatörer kan fokusera på det som är viktigast för dem – att uttrycka sin kreativitet.

Xerox Phaser 7800

Imponerande färgåtergivning
Den skriver ut bilder med 1200 x 2400 dpi upplösning, vilket återger fina detaljer i bilder, foton och grafik. En nyckelfunktion hos skrivaren är dess färgstyrningsteknik, ett måste för varje grafisk formgivare.

Maskinen är utrustad med PhaserMeter Colour Measurement Device från X-Rite som kontrollerar färgåtergivningen för varje utskrift, vilket besparar både tid och pengar. Xerox Phaser 7800 har licensierats av Pantone för optimala färgsimuleringar enligt industristandarden Pantone Matching System, medan Adobe PostScript 3 garanterar rätt färgåtergivning.

Enastående mediehantering
Den nya skrivaren klarar upp till 45 sidor per minut och hanterar fler pappersvikter, från 75 till 350 gram, och storlekar än jämförbara skrivare.
Kreatörer kan tänja gränserna för formgivning med kraftigt material för böcker och kalendrar och udda storlekar för vykort och foton.
Automatiska dubbelsidiga utskrifter, på media upp till 256 gram, är standard och påverkar inte utskriftshastigheten.

Enkel att använda
En pekskärm i färg och med stora, tydliga ikoner gör det enkelt att navigera. Användare kan se tonernivåerna och utskrifter i kö. Miljöfördelar innefattar EA-toner med låg smältpunkt och Hi-Q LED-utskriftsmotor för att minska energikonsumtionen. Den värmeeffektiva fusern möjliggör en uppstartningstid på mindre än 15 sekunder och använder mindre ström i standby-läge än traditionella fusers.