Färre impulsköp på nätet

Publicerad
2012-01-23
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Nu har konsumenterna blivit beredda att lägga allt mer tid för att hitta rätt pris. Tre av fyra nätshoppare är beredda att vänta as long as it takes, innan köpbeslutet. Det visar en ny brittisk undersökning. En allt större prismedvetenhet sätter avtryck i nätkundernas köpbeteenden på nätet och i hur mycket tid man är beredd att avsätta för att hitta rätt erbjudanden.

Nätkunderna rör sig bort från impulsköp och lägger allt mer tid på research. Mer än hälften av konsumenterna (56%), skriver Marketing Week, uppger att de besöker två till tre sajter, innan de bestämmer sig för att köpa. Drygt var femte (21%) tittar på fler än tre sajter.

– Marknadsförare och varumärken måste hänga med i konsumenternas nya beteenden. Företagen måste möta kundernas efterfrågan på mer information, säger Liane Dietrich, marknadsdirektör hos Link Share, till Marketing Week.

shopping-cart-icons_main