Erövrar Västeuropa

Publicerad
2012-01-20
Skribent
Redaktionen

Under första halvåret 2011 har Konica Minoltas flaggskepp inom produktions­utskrifter i färg, bizhub Press C8000, varit den bäst säljande produktions­skrivaren för ark i Västeuropa. Resultatet baserar sig på en marknads­undersökning från Infosource, en schweizisk marknadsundersökningsorgani­sa­tion som är specialiserad på kontorsutrustnings- och telekommunika­tions­­marknaden i Väst- och Östeuropa, Mellanöstern samt Afrika.

bizhub PRESS C8000

– Marknadsundersökningar hjälper oss att avgöra hur väl vi presterar, säger Konica Minoltas produktchef
Per-Olof Wahl.

– Med bizhub Press C8000 i vårt sortiment har vi den färgproduktions­skrivare för ark som säljer mest i Västeuropa. Vi är mycket stolta över detta och det motiverar oss att sträva mot liknande resultat för våra övriga produkter.

Press C8000 har funnits tillgänglig i hela Europa sedan januari 2011. Den har, enligt företaget, överlägsen färgåtergivning, mediehantering och en produktivitet som imponerar.

Den visades först på den europeiska mässan IPEX i maj 2010 och vann Business Equipment Research och Test Laboratories’ (BERTL); Exceptional Certified Five Star utmärkelsen i mars samt BERTL’s utmärkelse; Best Colour Production System i juli 2011.

I Östeuropa gjorde Konica Minolta ett ännu bättre resultat enligt Infosource: Här har Konica Minolta en marknadsandel på 50% i segmentet för färgproduktionsskrivare för ark och ligger därmed etta på försäljningslistorna, det första halvåret av 2011.