Driver på för mobila betalningar

Publicerad
2012-01-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Svensk Handel och Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare håller på att ta ett gemensamt grepp om hur framtidens mobila betalningar ska utformas. Trycket på snabba och säkra mobila betalningar ökar.
I en rapport; Mobila betalningar, manar organisationerna företagarna till samverkan och en gemensam vision.

– Handeln, restaurangerna och hotellen ska ha inflytande över framtidens mobila betallösningar, helt enkelt därför att det är där användandet sker, säger Bengt Nilervall, betalansvarig på Svensk Handel, i en kommentar.

Erfarenhet från andra länder pekar på att banker och kortföretag ska inkluderas redan från start så att betalningstjänster kan lanseras samtidigt som mervärdestjänster.

– Jag hoppas att rapporten kan driva på utvecklingen av mobila betalningslösningar och utgöra ett underlag till diskussion när tekniken utvecklas och går från pilot till kommersiella satsningar, säger Bengt Nilervall.

Bengt Nilervall3

Bengt Nilervall              Fotograf: Håkan Lindgren